KuryeForum

Elektrikli Motor Tavsiyeleri – 2023 En iyi Elektrikli Motor Hangisidir?

KuryeForum
KuryeForum
Keymaster

Elektrikli Motosiklet Tavsiyeleri – 2023 En iyi Elektrikli Motor Hangisidir?

Elektrikli motor seçimi, projenizin özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, profesyonel bir elektrikli motor aramaya çalışıyorsanız, sürüş performansı, güvenilirlik ve dayanıklılık için en iyi seçimler arasında üst düzey markaların ürünlerini tercih etmelisiniz.

Başlıca Elektrikli Motor Markaları

1. Zero Motorcycles Marka

2. Gogoro Marka

3. Energica Motor Company Marka

4. Super Soco Marka

5. Ather Energy Marka

6. Vespa Elettrica Motosiklet Marka

7. Juiced Marka

8. NIU Marka

9. Revolt Motor

10. SurRon Marka

11.Yuki Marka

12.Volta Marka

13.RKS Marka

14.HONDA Marka

15.Motolux Marka

Elektrikli Motosiklet Kullanırken Dikkat edilmesi Gerekenler

1. Elektrikli motosikletinizin güvenliği için, güncel sürücü belgelerinizin doğru ve güncel tutulmasını sağlayın.

2. Elektrikli motosikletinizi servislerde rutin bakımlarını aksatmayınız.

3. Motosikletiniz için uygun kask ve koruyucu ekipman ile kullanınız.

4. Güvenli sürüş için, aşırı hız veya alkol almadan sürüşün. 5. Elektrikli motosikletinizi sadece belirlenmiş alanlarda kullanın.

6. Elektrikli motosikletinizin arıza durumunda, üretici tarafından belirlenmiş olan yetkili servisleri kullanın. 7. Elektrikli motosikletinizin yanında gerekli olan diğer güvenlik araçlarını da taşıyın, örneğin ışık, reflektör gibi.

8. Elektrikli motosikletinizi yetkili kişiler tarafından tamir edilmesi için kullanın.

9. Elektrikli motosikletinizi, müsait bir alanda kapalı ve kilitli bir yerde saklayın.

10. Yolculara karşı sorumlu olarak, elektrikli motosikletinizi kontrol ederek kullanın.

Yeni bir elektrik çağına geçerken, Birleşik Krallık Hükümeti 2035 yılına kadar yeni benzinli ve dizel iki ve üç tekerlekli araçların satışını yasaklamayı planladı . Gezegeni korumaya ve emisyonları azaltmaya yönelik küresel değişim, elektrikli motosikletlerin ve mopedlerin geleceğin bisikleti olacağı anlamına geliyor.

Peki geleceğin bisikleti aslında neye benziyor? Fütüristik konseptler genellikle tuhaf konseptler ve eksantrik tasarımlar içeriyordu, ancak gerçekte geleceğin bisikleti, yakıtla dolu geçmişimizle aynı görünüyor; elektrikli motosikletler, benzinle çalışan kardeşleriyle aynı tasarım ilkelerini paylaşıyor.

Bu blogda elektrikli motosikletlerin avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyeceğiz – o yüzden daha fazla uzatmadan konuya girelim, olur mu?

Elektrikli motosikletlerin faydaları:

Elektrikli motosikletler büyük gelişmeler ve teknolojik ilerlemeler kaydetmeye başladıkça, artık elektrikli motosiklet satın almanın her zamankinden daha fazla faydası var:

Çevre için daha iyi

Yakıt söz konusu olduğunda, elektrikli muadillerinin özellikle yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğe şarj edildiğinde çok daha çevre dostu olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Azaltılmış bakım gereksinimleri

Standart benzinle çalışan motosikletler, elektrikli bisikletlere kıyasla çok daha fazla hareketli parçaya ihtiyaç duyuyor. Elektrikli motosikletlerde yağ, bujiler, hava filtreleri veya triger kayışları yoktur ve birçoğunun vites kutusu veya debriyajı da yoktur; en büyük bakım maliyetleriniz lastikleriniz ve frenleriniz olacaktır.

Uzun vadeli para tasarrufu

Kuşkusuz bir elektrikli motosikletin başlangıç ​​maliyeti, benzinli bir bisikletten daha yüksektir ancak uzun vadede elektrikli bisikletiniz aslında size biraz para kazandırabilir. Daha ucuz yakıt ikmali ile yalnızca paradan tasarruf etmekle kalmayacak, aynı zamanda potansiyel olarak daha düşük bakım maliyetleriyle de tasarruf edeceksiniz.

Daha sessiz bir sürüş

Gürültülü ve kükreyen bir motora sahip olmamaktan çekinmeyenler için elektriğe geçmek sizin için bir seçim olabilir. Yollarda pratik olarak sessiz çalışan pek çok elektrikli motosiklet var, ancak şu anda daha nadir olarak, diğer yol kullanıcılarının varlığınızı bilmesine yardımcı olmak için gürültü çıkarmayan bazılarını alabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için sürüşü daha kolay

Daha önce de belirttiğimiz gibi elektrikli motosikletlerde vites kutusu bulunmadığından vites değiştirmenize gerek kalmayacak.

Vites değiştirmeye ve sürüşe alışkınsanız, sürüşe alışmanız biraz zaman alabilir, ancak yeni başlıyorsanız, bu, sürüşü öğrenmenin en kolay yollarından biri olabilir!

Kolay Kış Depolama

Ara sıra bisiklet sürüyorsanız, bisikletinizi kışa hazırlamanın ve hava güzelleştiğinde bisikletinizin sürüşe hazır olmasını sağlamanın acısını anlayacaksınız. Elektrikli bisikletle bu tür şeyler için endişelenmenize gerek kalmayacak; yalnızca pilinizi şarj ettiğinizden ve bisikleti güvenli, kuru bir yerde tuttuğunuzdan emin olun; yaz geldiğinde yola çıkmaya hazırsınız.

Satın alma konusunda yardımcı olacak devlet hibeleri

Elektrik tarafına geçmeyi seçerseniz, devlet teşviklerinden biraz yardım alabileceğinizi bilmek sizi memnun edecektir. Mopedler için maksimum 150 £’a kadar ve 10.000 £ veya daha düşük maliyetli olması koşuluyla elektrikli motosiklet satın almak için 500 £’a kadar eklenti hibe fonu.

* Plug-in hibesinin 2023’te sona ereceğini belirtmekte fayda var , bu nedenle bir elektrikli bisiklet veya scooter satın almadan önce hibenin hala mevcut olup olmadığını kontrol etmeye değer.

ULEZ veya hava kirliliği suçlamalarından kaçınır

Nereye bindiğinize bağlı olarak, bazı şehirlerde hava kirliliği ücretleri söz konusudur ve Londra, Ultra Düşük Emisyon Bölgeleri (ULEZ) ile bu konuda öncülük etmiştir. ULEZ bölgelerinden geçen, Euro 3 standartlarını karşılamayan veya Temmuz 2007’den önce üretilen benzinli veya dizel motosikletler . Oysa sıfır emisyonlu elektrikli bir motosiklet bir kuruş bile ödemez.

Daha fazla tork

Çoğu elektrikli motosiklet saatte 90 milin üzerine çıkmasa da, saçma miktarda tork ve oldukça etkileyici bir hızlanma ile birlikte geliyorlar.

Elektrikli model yelpazesi genişliyor

Şu ana kadar elektrikli motosikletlerde menzil hiçbir şekilde mükemmel değil, ancak sürekli olarak gelişiyor. Maeving ve Super Soco gibi bazı üreticiler, yalnızca menzili artırmakla kalmayıp aynı zamanda (stratejinize bağlı olarak), isterseniz diğer piller boşaldığında pilleri değiştirebileceğiniz anlamına da gelen çift akülü motosikletler ürettiler; bu, bazı dağıtım şirketleri tarafından benimsenen bir yöntemdir. örneğin biniciler.

Dikkate alınması gereken benzin maliyeti yok

Son birkaç ayda enflasyonun etkilediği bir diğer konu da akaryakıt fiyatları oldu. Birleşik Krallık’ta bu yazının yazıldığı sırada, bir elektrikli motosikleti veya scooter’ı şarj etmek şu anda mil başına 3 peni (110 mpg’ye göre, Birleşik Krallık’ta evde şarj başına kWh başına ortalama 34 peni olan 5.4kWh pil kapasitesine göre) maliyetidir. Benzinli bir motosikleti doldurmanın maliyeti litre başına 1,49 £ / galon başına 6,76 £’dur.

Yani evet, elektrikli bir motosikletin ön maliyeti muhtemelen daha pahalı olsa da günlük şarj ve çalıştırma maliyetleri çok daha ucuz olma eğilimindedir!

Daha fazla altyapı mevcut

Geçtiğimiz birkaç yılda İngiltere’deki elektrikli şarj noktalarında önemli bir artış yaşandı. Haziran 2023 sonu itibarıyla Birleşik Krallık genelinde toplam 44.408 elektrikli araç şarj noktası bulunuyordu ; bu, Haziran 2022’den bu yana toplam şarj cihazı sayısında %36 artış anlamına geliyor.

Elektrikli motosikletlerin dezavantajları

Daha önce de belirttiğimiz gibi, elektrikli motosikletler henüz zirve noktasında değil ve daha fazla insanın elektrikli kervana katılmaya ikna olması için daha kat etmesi gereken uzun bir yol var:

Şarj süreleri

Elektrikli motosikletinizi veya scooterınızı tam olarak şarj etmek yarım saat ile birkaç saat arasında sürebilir, hangi modele ve şarj cihazına sahip olduğunuza harcama yaparak piliniz boşalmışsa spontan sürüş fırsatlarını ortadan kaldırırsınız. Bu aynı zamanda yolda da hafif bir rahatsızlıktır çünkü bisikletinizin şarjı dolduğunda servis istasyonunda oldukça uzun bir süre bekleyebilirsiniz.

İlk ön maliyet yüksek

Elektrikli motosikletler başlangıçta benzinli muadillerine göre daha pahalıya mal oluyor, üstelik devlet teşviki de olsa. Bu pek çok insan için oldukça korkutucu olabilir, ancak şunu belirtmekte fayda var ki daha fazla elektrikli model piyasaya çıktıkça yavaş ama emin adımlarla herkese ve bütçelerine uygun bir bisiklet ortaya çıkacak.

Elektrik maliyeti

Elektrikli motosikletlerin insanları geçiş yapmakta tereddüt etmesine neden olan dezavantajlarından biri de Birleşik Krallık’ta sürekli artan elektrik maliyetleridir; istatistikler, 2023’ün başından bu yana gaz ve elektrik fiyatlarının %36,2 ve %17,3 arttığını gösteriyor .

Sınırlı pil ömrü

Bakım gerektirmeyen elektrikli motosiklet aküleri maalesef çok uzun ömürlü olmuyor ve ortalama kullanım ömrü 3-8 yıl arasında değişiyor. Açıkçası, motosikletinizi ne kadar çok sürerseniz, onu o kadar çok kez şarj etmeniz ve sonra değiştirmeniz gerekecek, ayrıca aküye kalıcı olarak zarar verme korkusuyla aküyü aşırı şarj etmemek için son derece dikkatli olmanız gerekir – bu, tercih edenler için biraz rahatsız edicidir. yoğun programlarına uyum sağlamak için pillerini gece boyunca şarj etmek.

Pilin değiştirilmesi daha maliyetlidir

Ortalama olarak bir motosiklet aküsünün değiştirilmesinin maliyeti 600 £ ile 1000 £ arasında olabilir, ancak bu gerçekten de modeller arasında büyük farklılıklar göstermektedir ve şu anda aküyü birkaç yılda bir değiştirmeniz gerekeceğini akılda tutarak, maliyetler gerçekten artmaya başlayabilir. .

Yolculukları planlamak için daha fazla zamana ihtiyaç var

Menzillerinin azalması nedeniyle, uzun mesafeli bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız önceden plan yapmanız ve elektrikli şarj noktalarının nerede olduğunu kontrol etmeniz gerekecektir. Yolun tadını çıkarırken isteyeceğiniz son şey, bir sonraki şarj noktasının nerede olduğu ve bunu yapıp yapamayacağınız konusunda endişelenmektir.

Azaltılmış menzil ve benzine kıyasla

Elektrikli motosikletlerin menzilleri artsa da henüz benzinli motosikletlerin standardına ulaşmış değil. Elektrikli motosikletler ve mopedler genellikle 20-100 mil arasında bir menzile sahiptir, bu nedenle tipik kısa yolculuklarınız için uygun olsalar da, daha uzun mesafeler kat etmeyi düşünüyorsanız elektrikli bir motosikletin size göre olabileceğini düşünmüyorum.

Soğuk havalarda daha da kısa menzil

Her kış sıcaklıklar daha fazla ve daha uzun süre düşmeye başladıkça, soğuk sıcaklıklar elektrikli motosikletinizin akü kapasitesini etkileyebilir, bu nedenle menzil, benzinli motosikletlere kıyasla daha kısa olsa da kışın bu durum çok daha kötü hale gelir.

Gelişen akıllı teknolojiler

Elektrikli motosikletlerdeki artış, sürüşünüz için akıllı teknolojinin de artmasına neden oldu. Bisiklet sürüşünüzü değiştirmekten yolculuğunuzu takip etmeye kadar bisiklet sürüşleri hiç bu kadar teknik olmamıştı… şu ana kadar:

Motosiklet uygulamaları

Piyasada motosikletçiler için çok çeşitli uygulamalar mevcut olsa da, elektrikli motosikletler bize nasıl sürüş yaptığınıza dair daha fazla bilgi sunmak için tamamen yeni bir teknoloji yelpazesi üzerinde çalışma yeteneği kazandırdı.

Örneğin Zero uygulaması , mobil cihazınızı kullanarak motosikletinizin performansını özelleştirmenize olanak tanır. Bu uygulamadan en yüksek hızınızı, maksimum torkunuzu, yavaşlama ve frenleme rejeneratif seviyelerinizi ayarlayabilirsiniz.

Yalnızca sürüşünüzü ayarlamakla kalmaz, aynı zamanda pilinizin şarj süreleri için gerçek zamanlı tahminler de dahil olmak üzere sürüşünüzle ilgili istatistikleri görebilir, ayrıca pil voltajını ve kullanılan toplam kilovat saati görüntüleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda mil başına ortalama watt-saat, mil başına maliyet, benzinle karşılaştırıldığında tasarruf edilen para ve benzinle karşılaştırıldığında CO2 azaltımı dahil olmak üzere seyahat istatistiklerinize de çevrilir.

Sürüş modları

Birçok benzinli model, arazi ve yağmur modları gibi çeşitli sürüş modları sunarken, bazı elektrikli araçlar çok daha fazla kontrole izin veriyor. İster bisiklet uygulamasında ister aracın kendisinde yapılandırılabilir olsun, güç, tork, maksimum hız ve fren rejenerasyonu üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olabilir, böylece özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış mükemmel sürüşü yaratabilirsiniz.

Modüler tasarım

Zero, Maeving, Yamaha ve Supersoco gibi birkaç motosiklet üreticisi, elektrikli bisikletlerine ‘çalışırken değiştirilebilir’ modüller ekledi. Bu sistem, bisikletlerin bir dakikadan daha kısa sürede eklenebilen veya çıkarılabilen bir veya iki güç modülü kullanılarak sürülmesine olanak tanır; bu, pilinizi şarj etmeye gerek kalmadan uzun mesafeler kat etmenizi sağlayan kullanışlı bir ekstradır.

Kablosuz güncellemeler

Yeni teknolojiyle birlikte sürekli yazılım güncellemeleri geliyor. Neyse ki teknoloji, dizüstü bilgisayarınızı açtığınız günlerden, kullanmaya başlamadan önce bir saatlik güncellemelere kadar ilerledi ve aynı şey elektrikli bisiklet güncellemeleri için de söylenebilir.

Kablosuz güncellemeler giderek daha popüler hale geliyor ve elektrikli bisikletlerde bu, yazılımınızın fişe takmanıza veya sürüş yapmadan önce saatlerce beklemenize gerek kalmadan otomatik olarak güncellenebileceği anlamına geliyor.

Yükseltme zamanı geldi mi?

Elektriğe geçmeyi düşünüyorsanız, elektrikli motosiklete yükseltme ve elektrikli bir motosiklete sahip olmak için sahip olmanız gereken şeyler hakkında birkaç kullanışlı kılavuz yazdığımızı bilmek sizi memnun edecektir .

Hangi elektrikli sürüşler mevcut?

Free parked orange motorcycle image

Elektrikli motosiklet ve scooter çeşitleri her geçen gün gelişiyor ve her bisiklet bizim kadar benzersiz.

217 Kayıtlı Üye
26 Forum
82 Konu
27 Cevap
Son Üye Juan Buzacott
Son 24 saatte ziyaret eden 0 kullanıcıdan şu anda 0 kullanıcı online
Bugün siteye giriş yapılmadı.
Yönetici (3)
Subscriber (214)
Keymaster (1)
Ziyaretçi İstatistiği
  • Toplam Ziyaretçi: 210218
  • Bu Ayki Ziyaretçi: 210198
  • Dünkü Ziyaretçi: 343
  • Bugünkü Ziyaretçi: 103